شير برقی يا سلونوئید ولو

شیر برقی یک شیر الکترومکانیکی است که معمولاً برای کنترل جریان مایع یا گاز استفاده می شود. خرید شیر برقی که انواع اصلی آن هیدرولیکی و شیر برقی پنیوماتیکی می باشد با نکاتی همراه است که همان نکات در تعیین قیمت شیر برقی نیز مهم هستند در ادامه این پست لیستی از فاکتورهای راهنمای انتخاب سلونوئید ولو را مشاهده می کنید.
در واقع از پر مصرف ترین شیرهای قطع و وصل (ON/OFF) در صنایع مختلفی هستند که به کمک PLC و یا برنامه نویسی کنترل می شوند.

سلونوئید ولو پرکاربردترین عناصر کنترلی در سیالات هستند. این شیرهای صنعتی معمولاً برای قطع کردن، آزادسازی، توزیع یا مخلوط کردن مایعات استفاده می شوند.
به همین دلیل، آنها در بسیاری از زمینه های کاربردی یافت می شوند. سلونوئید ولو ها عموماً سوئیچینگ سریع و ایمن، عمر طولانی، قابلیت اطمینان بالا، قدرت کنترل کم و طراحی‌ فشرده‌‌ را ارائه می دهند.

با کمک نیروی الکترومغناطیسی اعمال‌ شده‌ به سیم پیچ و نوع حرکت پیستون که ولو را باز و‌ بسته‌ می کند می توان جریان را وصل یا قطع نمود و از طرفی مزیت بسیار خوب سلونوئید ولو این است که می توان آنرا از راه دور کنترل کرد و برای مدیریت جریان الزامی به حضور مستقیم اپراتور نیست.

چرا از شیر برقی استفاده می شود؟

در اکثر کاربردهای کنترل جریان، برای کنترل سیالات در سیستم، لازم است جریان در مدار شروع یا متوقف شود.
معمولاً برای این منظور از سلونوئید ولو الکترونیکی استفاده می شود. با فعال شدن سلونوئید ولو می توان در مکان های دور قرار داد و آنها را به راحتی توسط کلیدهای برقی ساده کنترل کرد.

در مواردی در صنایع حضور مستقیم اپراتور ممکن است با خطراتی همراه باشد و یا برای صرفه جویی در وقت و از تجهیزاتی مثل سلونوئید ولو استفاده می شود.


نکات مهم در خرید شیر برقی

زمانی که قصد استعلام قیمت و خرید شیر برقی دارید باید به نکاتی توجه کنید تا بتوانید خرید بهینه ای داشته باشید و در هزینه ها صرفه جویی کرده و محصول نامناسب خرید نکنید لذا در ادامه چک لیستی از خرید سلونوئید ولو را مشاهده می کنید:

  •  حداکثر فشار
  • حداکثر دما
  • وزن شیر
  • سیال و نوع آن
  • سایز شیر برقی
  • متریال بدنه و اتصال شیر برقی
  • برند
  • ولتاژ ورودی: ولتاژ آن DC یا AC باشد
  • نرمالی اوپن یا نرمالی کلوز
  • IP65…
  • شیر باید با چه سرعتی باز و‌ بسته‌ شود؟
  • به شیر برقی NC یا NO نیاز دارید؟

برای اینکه تصمیم بگیرید که شیر برقی NC (شیر نرمالی اوپن) یا شیر برقی NO(نرمالی کلوز) باید به این نکته توجه کنید که خط در اکثر اوقات باز یا بسته است؟

اگر جریان در اکثر اوقات در خط بر قرار می‌باشد، بهتر است از شیر برقی NO استفاده کنید و برعکس.

زمانی که قصد خرید شیر برقی را دارید باید حتما درمورد سیال و نوع  آن اطلاعات داشته باشید و همینطور فشار کاری اگر درمورد این مقادیر اطلاعات کافی ندارید نمی توانید قیمت شیر برقی مناسب کارتان را پیدا کنید چون در این صورت یا سلونوئید ولو با قیمت بالاتر خرید می کنید و یا اگر قیمت شیر برقی خریداری شده کم باشد و متناسب با نیاز و الزامات خط شما نباشد بهتر است ابتدا توسط تیم متخصص مشاوره دریافت کنید تا از بین رنج گسترده انواع شیر برقی محصولی که دقیقا متناسب با نیاز شماست را خریداری کنید.

همیشه این نکته را در نظر داشته باشید که انتخاب اشتباه شیر می‌تواند باعث افزایش هزینه‌های انرژی و فرسودگی احتمالی شیر گردد.

شیر برقی چگونه عمل می کند؟

نحوه عملکرد یک شیر برقی با کنترل جریان مایعات یا گازها در حالت مثبت، کاملاً بسته یا کاملاً باز است.
عملکرد شیر برقی شامل باز کردن یا بستن یک روزنه در بدنه شیر است که جریان را از طریق شیر عبور می دهد یا از عبور آن جلوگیری می کند.
برای اینکه شیر برقی کار کند باید به برق وصل شود٬ برق به بوبین عمل کرده و عملیات قطع یا وصل صورت می گیرد.

هنگامی که در سیم پیچ برقی برق جریان برقرار می شود، میدان مغناطیسی حاصل، پیستون را بالا می برد و جریان را برقرار می کند. هنگامی که سیم پیچ برقی در یک شیر نرمال باز انرژی می گیرد، پیستون دهانه را می بندد، که به نوبه خود مانع از جریان می شود.

نوع عملکرد سلونوئید ولو در قیمت شیر برقی بسیار تعیین کننده است.

شير برقی يا سلونوئید ولو از چه اجزایی ساخته شده است؟

در بررسی اینکه قطعات داخلی شیر برقی از چه اجزایی تشکیل شده می رسیم به یک سیم پیچ، پیستون و بوبین که از مجموعه اکسسوری تشکیل شده اند.

در شیرهای معمولی بسته، یک فنر برگشتی پیستون، پیستون را در برابر روزنه نگه می دارد و از جریان آن جلوگیری می کند.

یک پیستون با بالا بردن یا پایین آوردن داخل یک لوله با انرژی دادن به سیم پیچ، دهانه را باز یا بسته می کند.

اجزای شیر برقی

A سیم پیچ القایی الکترومغناطیسی

B آرمیچر

C حلقه

D فنر

E پیستون

F آب بندی

G بدنه

شیر برقی از دو جزء اصلی تشکیل شده است: یک شیر برقی و یک بدنه شیر (G).

یک سلونوئید یک سیم پیچ القایی الکترومغناطیسی (A) در اطراف یک هسته آهنی در مرکز به نام پیستون (E) دارد.

در حالت استراحت، می تواند به طور معمول باز (NO) یا به طور معمول بسته (NC) باشد.

در حالت بدون انرژی، یک شیر معمولاً نرمالی اوپن باز است و یک شیر نرمالی کلوز معمولاً بسته است.

این یک جاذبه مغناطیسی با پیستون ایجاد می کند، آن را حرکت می دهد و بر نیروی فنر (D) غلبه می کند.

اگر ولو به طور معمول بسته باشد، پیستون بلند می شود تا آب بندی (F) روزنه را باز کند و اجازه دهد تا سیال از طریق شیر جریان یابد.

اگر سلونوئید ولو به طور معمول باز باشد، پیستون به سمت پایین حرکت می کند به طوری که آب بندی (F) دهانه را مسدود می کند و جریان رسانه را از طریق شیر متوقف می کند.

حلقه سایه (C) از لرزش در کویل های AC جلوگیری می کند.

بدنه شیر برقی

بدنه شیر، قسمت اصلی شیر می‌باشد. که دارای یک ورودی می‌باشد که سیال یا گاز از سیستم به آن وارد می شود.

متریال بدنه شیر برقی

۱- جنس بدنه معمولا شامل برنج ، چدن ، فولاد و استنلس استیل است .
۲- جنس رینگ می تواند به صورت NBR و در حالت های که خورندگی سیال بالا باشد از آلیاژ EPDM و PTFE استفاده کرد .

نکته : حتما این را در نظر بگیرید که متریال یکی از فاکتورهای بسیار مهم در تعیین قیمت شیر برقی می باشد لذا در انتخاب آن با توجه به متریال و بودجه خود و البته نیازمندی شما حتما دقت کنید.

چه نکته ای در انتخاب بدنه شیر برقی مهم است؟

بدنه سلونوئید ولو از متریال‌هایی مانند برنز، استنلس استیل و پلاستیک ساخته می‌شود که هم در قیمت و هم در کاربرد متفاوت هستند.
زمانی که سیال شما دارای خورندگی باشد باید از متریال بدنه استنلس استیل استفاده کنید تا دچار خوردگی نشود مسلما قیمت سلونوئید ولو استنلس استیل از مدل برنز و یا پلاستیک بیشتر خواهد بود.

پس در خرید شیر برقی نوع سیال و میزان خورندگی آن بسیار مهم است لذا از ابتدای کار باید این موضوع را مشخص نمایید.

دسته بندی شیر برقی

سلونوئید ولوها در دسته های دو راهه، سه راهه، و چهار راهه موجود هستند.
در مدل سه راهه رله یک ورودی یا مشترک و دو خروجی که یکی در حالت عادی باز و دیگری در حالت عادی بسته می باشد.
شیر برقی چهار راهه طوری طراحی شده که دو ولو برقی به هم متصل شده اند یعنی دو ورودی و دو خروجی خواهیم داشت.

شیرهای سلونوئید با توجه به نوع ورودی و خروجی به چند مدل مختلف تقسیم می شوند که شامل دسته بندی های زیر می باشد :

بهتر است درمورد قیمت شیر برقی ابتدا به نوع آن دقت کرده و الزامات آن را تعیین کنید.

۱- شیر برقی دو راهه

یک مجرای ورودی و یک مجرای خروجی دارد که سیال از طرفی وارد ولو می شود و از سمت دیگر آن خارج می شود.

۲- شیر برقی سه راهه

شیر برقی سه راهه برای مواقعی استفاده می شود که نیاز باشد جهت جریان سیال در برخی مواقع تغییر کند، زاویه میان ورودی و خروجی سه راهه به صورت ۹۰ درجه می باشد و سیال از مجرا وارد شده و می تواند از دو مجرا خارج شود و می بایست البته که نباید به صورت همزمان از دو پورت خارج شود.

این دسته از شیرآلات برای مواقعی مورد استفاده می باشد که نیاز می باشد سیالات به صورت متناوب در دو مسیر انتقال یابند که با توجه به عملگر برقی این شیرآلات می توان از اتاق فرمان نسبت به تغییر جهت جریان سیال اقدام نمود .

۳- شیر برقی چهار راهه

شیر برقی چهار راهه همانند سه راهه می باشد که با این تفاوت که بجای دو خروجی دارای سه خروجی می باشد.

اینکه سلونوئید ولو مورد نیاز شما چند راهه باشد در تعییین قیمت شیر برقی موضوع بسیار مهمی خواهد بود.

شیر برقی با عملکرد مستقیم :

سلونوئید ولو با عملکرد مستقیم دارای یک اصل کار ساده هستند که در شکل زیر به همراه اجزا قابل مشاهده است. برای یک شیر نرمالی کلوز ، بدون برق، پیستون (E) دهانه را با آب بندی شیر (F) مسدود می کند. یک فنر (D) این بسته شدن را مجبور می کند.
هنگامی که برق به سیم پیچ (A) اعمال می شود، یک میدان الکترومغناطیسی ایجاد می کند، پیستون را به سمت بالا جذب می کند و بر نیروی فنر غلبه می کند.

سلونوئید ولو

این روزنه را باز می کند و به سیال اجازه می دهد تا از آن عبور کند. یک سلونوئید ولو نرمالی اوپن دارای اجزای یکسانی است، اما برعکس عمل می کند.

حداکثر فشار کاری و سرعت جریان مستقیماً با قطر روزنه و نیروی مغناطیسی شیر برقی مرتبط است. بنابراین، یک ولو عمل مستقیم معمولاً برای دبی‌های نسبتاً کوچک استفاده می‌شود. شیرهای برقی مستقیم نیازی به حداقل فشار کاری یا اختلاف فشار ندارند، بنابراین می توان از ۰ بار تا حداکثر فشار مجاز استفاده کرد.

 شیر برقی غیر مستقیم

شیر برقی غیرمستقیم (که سرو کار یا پایلوت نیز نامیده می شوند) از اختلاف فشار محیط بر روی دهانه ی ورودی و خروجی شیر برای باز و بسته کردن شیر استفاده می کنند. بنابراین، آنها معمولاً به حداقل اختلاف فشار در حدود ۰٫۵ بار نیاز دارند.

درگاه های ورودی و خروجی توسط یک غشای لاستیکی که دیافراگم نیز نامیده می شود از هم جدا می شوند. غشاء دارای یک سوراخ کوچک است تا محیط بتواند از ورودی به محفظه بالایی جریان یابد.
برای یک شیر سلونوئیدی غیرمستقیم نرمالی کلوز، فشار ورودی (بالاتر از غشاء) و فنر نگهدارنده بالای غشاء باعث می شود که شیر بسته بماند.

سلونوئید ولو

محفظه بالای غشاء توسط یک کانال کوچک به پورت کم فشار متصل می شود. این اتصال در حالت بسته توسط پیستون و آب بند سوپاپ مسدود می شود. قطر این روزنه “پایلوت” بزرگتر از قطر سوراخ در غشا است.

هنگامی که برق شیر برقی است، روزنه پیلوت باز می شود که باعث کاهش فشار بالای غشا می شود.

به دلیل اختلاف فشار در هر دو طرف غشا، غشا بلند می شود و محیط می تواند از درگاه ورودی به درگاه خروجی جریان یابد. یک شیر معمولاً باز دارای اجزای یکسانی است، اما برعکس عمل می کند.

محفظه فشار اضافی بالای غشاء مانند یک تقویت کننده عمل می کند، بنابراین یک شیر برقی کوچک همچنان می تواند نرخ جریان زیادی را کنترل کند.
شیرهای برقی غیر مستقیم فقط برای جریان رسانه در یک جهت استفاده می شوند. ‌شیر سلونوئیدی غیرمستقیم در کاربردهایی با اختلاف فشار کافی و دبی مطلوب بالا استفاده می شوند.

شیر برقی نیمه مستقیم

شیر‌ سلونوئیدی نیمه مستقیم عملکرد شیرهای مستقیم و غیر مستقیم را با هم ترکیب می کنند. این امکان به آنها اجازه می دهد تا از نوار صفر کار کنند، اما هنوز هم می توانند سرعت جریان بالایی را تحمل کنند.

آنها شبیه ولوهای غیرمستقیم هستند و همچنین دارای یک غشای متحرک با دهانه کوچک و محفظه های فشار در دو طرف هستند. تفاوت این است که پیستون برقی مستقیماً به غشاء متصل است.

سلونوئید ولو

هنگامی که پیستون بلند می شود، به طور مستقیم غشاء را بلند می کند تا دریچه باز شود. در همان زمان، یک روزنه دوم توسط پیستون باز می شود که قطر کمی بزرگتر از روزنه اول در غشاء دارد.

این باعث می شود فشار در محفظه بالای غشاء کاهش یابد. در نتیجه، غشاء نه تنها توسط پیستون، بلکه با اختلاف فشار نیز بلند می شود.

این ترکیب منجر به دریچه ای می شود که از نوار صفر کار می کند و می تواند دبی نسبتاً زیادی را کنترل کند. اغلب، شیرهای نیمه مستقیم دارای سیم پیچ قوی تری نسبت به شیرهای غیر مستقیم هستند.

شیرهای نیمه مستقیم به شیر سلونوئیدی کمک بالابر نیز گفته می شود.

مسلما هر چه تکنولوژی سلونوئید ولو ساده تر باشد قیمت شیر برقی کمتر خواهد بود.

دسته بندی اصلی شیر برقی (نرمالی اوپن/نرمالی کلوز)

شیر برقی نرمالی کلوز NC

شیر برقی به طور معمول بسته است
عملکرد شیر برقی نرمالی کلوز معمولی بسته: بدون برق (چپ) و برق (راست)

شکل زیر اصل عملکرد یک شیر برقی معمولی بسته را در حالت های بدون انرژی و برق نشان می دهد.

شیر برقی نرمالی کلوز

برای یک شیر برقی به طور معمول بسته، دریچه در صورت قطع برق بسته می شود و سیال نمی تواند از آن عبور کند.

هنگامی که جریان به سیم پیچ فرستاده می شود، یک میدان الکترومغناطیسی ایجاد می کند که پیستون را به سمت بالا مجبور می کند و بر نیروی فنر غلبه می کند.
این کار آب بندی را از بین می‌برد و روزنه را باز می‌کند و به سیال این امکان را می دهد که از شیر عبور کند.

شیر برقی نرمالی اوپن NO

عملکرد شیر برقی نرمالی اپن معمولی باز: بدون برق (چپ) و برق (راست)

نرمالی اوپن

برای یک ولو سلونوئیدی معمولی باز، دریچه در صورت قطع برق باز است و سیال می تواند از طریق آن جریان یابد.
هنگامی که جریان به سیم پیچ فرستاده می شود، میدان الکترومغناطیسی ایجاد می کند که پیستون را به سمت پایین مجبور می کند و بر نیروی فنر غلبه می کند.
سپس آب بندی در دهانه قرار می گیرد و آن را می بندد، که از عبور مواد از طریق شیر جلوگیری می کند.
شکل فوق اصل عملکرد یک شیر برقی معمولی باز را در حالت های بدون انرژی و برق نشان می دهد.

با خرید شیر برقی معمولی باز برای کاربردهایی که نیاز به باز بودن ولو برای مدت زمان طولانی دارند، ایده آل است زیرا در این صورت انرژی کارآمدتر است.

سلونوئید ولو هیدرولیکی و پنوماتیکی

  • شیر هیدرولیک کنترلی
  •  شیر هیدرولیک توزیع کننده پیلوت دار
  • شیر هیدرولیک کنترل فشار
  • شیر پنوماتیک متعادل کننده پروپوشنال
  • شیر ماژولار پنوماتیک
  • شیر پنوماتیک دستی

کاربرد شیرهای هیدرولیکی

  • صنعت فولاد
  • صنایع سیمان
  • صنایع سنگین
  • صنایع خودرو سازی
  • خطوط تولید ماشین آلات هیدرولیک

چه تفاوتی بین شیر برقی با دیگر شیرهای کنترلی وجود دارد؟

زمانی که برای اندازه‌گیری یا تنظیم دقیق جریان نیاز به کنترل داریم ممکن است سلونوئید ولو گزینه مناسبی نباشد زیرا این ولوها معمولا به صورت نرمالی اپن و نرمالی کلوز هستند و به صورت نیمه باز یا نیمه بسته نیستند لذا برای کنترل های دقیق ممکن است گزینه مناسبی نباشد.

این موضوع در تعیین قیمت شیر برقی نیز تاثیر گذار است مثلا اینکه متریال آن برنجی و یا استیل باشد و ایکه دو راهه و یا چند راهه باشد در قیمت سلونوئید ولو تعیین کننده است.

شیر برقی کجا استفاده می شود؟

کاربردهای شیر برقی شامل طیف وسیعی از تنظیمات صنعتی، از جمله کنترل روشن-خاموش عمومی، حلقه‌های کنترل کارخانه، سیستم‌های کنترل فرآیند و برنامه‌های مختلف سازنده تجهیزات اصلی می‌شود.

شیرهای سلونوئیدی تقریباً در هر صنعتی یافت می شود. از ربات های جوشکاری گرفته تا آب، از حذف گرد و غبار در عملیات معدن تا کنترل فشار کابین در هواپیما

شیرهای سلونوئیدی را می توان در بخش های مختلف یافت، از جمله:

تامین آب
تصفیه آب آشامیدنی
تصفیه فاضلاب
مهندسی ماشین و کارخانه
خنک کننده، روانکاری 
خدمات ساختمان
سیستم های گرمایش بزرگ، کنترل آب و هوا
مهندسی ایمنی
سیستم های حفاظت از شبکه آب و اطفاء حریق
کمپرسورها
کاهش فشار و تخلیه
تامین سوخت
امکانات حمل و نقل و تانک
سیستم های شلیک
کنترل مشعل نفت و گاز
کروماتوگرافی گازی
تنظیم مخلوط گاز
ابزار آنالیز خون
کنترل فرآیندهای پاکسازی

شیر برقی

 

رایج ترین موارد استفاده از شیر برقی :

کاربرد شیر برقی در سیستم های تولید

شیرهای برقی در صنایع برای کنترل ماشین آلات، دوز، مخلوط کردن یا محدود کردن جریان مایعات یا گازها استفاده می شوند. به عنوان مثال، شیرهای برقی در کارخانه های نوشابه سازی برای اندازه گیری مقدار دقیق نوشیدنی که باید در بطری ها ریخته شود، استفاده می شود.

همچنین می توان از شیرها برای مخلوط کردن مواد مختلف مایع با حجم های دقیق استفاده کرد. در سیستم های اتوماتیک از شیرهای برقی برای کنترل جریان سیال و ایجاد حرکات استفاده می شود.

در نتیجه کارگاهها و کارخانه های تولید درصد بسیار زیادی از خرید شیر برقی را به خود اختصاص می دهند.

استفاده از شیر برقی در کشاورزی

اکثر تجهیزات کشاورزی دارای سلونوئید ولو برای کنترل یک سیستم هستند. آنها را در دستگاه های آبیاری مانند آبپاش خودکار یا ماشین های کشاورزی موتوردار برای دوز مواد پیدا خواهید کرد.

یک شیر برقی آبیاری اساساً جریان آب را کنترل می کند و می تواند برای عملکرد مستقل عملکرد آبپاش استفاده شود.

کاربردهای دیگر شامل سیستم های انتقال ماشین آلات کشاورزی است که در آن برای تنظیم سیالات مختلف استفاده می شود. شما همچنین این شیرها را در تجهیزاتی که برای توزیع مواد شیمیایی استفاده می شود، پیدا خواهید کرد. ماشین های شیردوشی از عملکرد یک شیر برقی الکترومغناطیسی استفاده می کنند.

با تمام این کاربردها، این نوع شیرها جزو رایج ترین انواع ولو ها در صنعت کشاورزی هستند که شاید فقط با شیر کنترل پنوماتیک قابل مقایسه باشند.

قیمت شیر برقی برای صنایع کشاورزی غیر‌ پیچیده‌ معمولا بسیار مناسب بوده و نیاز به صرف هزینه بالا برای این تجهیزات در حوزه کشاورزی نداریم البته همانند دیگر محصولات نیاز به بررسی الزامات آن فرایند و  خط تولید دارد زیرا گاهی نیاز به خرید شیر برقی با قیمت بالا نداریم.

کاربرد شیر برقی در خودرو

طیف وسیعی از شیرهای برقی در سیستم های وسایل نقلیه موتوری استفاده می شوند. آنها معمولاً برای تنظیم جریان مایعات خودرو مانند روغن، روغن ترمز ضد لغزش یا حتی سوخت استفاده می شوند.

در برخی از این عملکردها، اغلب از یک شیر برقی متغیر استفاده می شود. این اجازه می دهد تا یک رسانه به جای خاموش کردن کامل آن، کنترل شود.

یک مثال خوب برای این موضوع زمانی است که جریان سوخت را به موتور محدود می کنیم تا سرعت خودرو کاهش یابد. شیر برقی سوخت در کشورهایی که قوانین نظارتی برای سرعت دارند رایج است.

سایر شیرهای برقی خودرو عبارتند از: نوع مورد استفاده برای قطع جریان سوخت و توقف خودرو، نوعی برای تخلیه خودکار آب از جداکننده سوخت آب و شیر برقی کنترل مایع خنک کننده در سیستم HVAC خودرو.

شیر برقی در سیستم های خلاء

شیرهای برقی به طور گسترده در کاربردهای خلاء استفاده می شوند. انواع شیرهای مستقیم و نیمه مستقیم رایج ترین هستند. آنها نیازی به حداقل سطح فشار ندارند، که آنها را برای این شرایط مناسب می کند. یک شیر برقی خلاء معمولاً به گونه ای طراحی می شود که نشتی نداشته باشد، که در چنین شرایطی یک نیاز ضروری است.

کاربردهای خلاء شامل صنعت الکترونیک است که در آن حذف نسبی هوا مورد نیاز است، سیستم‌های تولید و اتوماسیون خلاء و پمپ‌های خلاء.

شیر برقی واحدهای گرمایش خانه

بخاری ها از گاز یا چوب برای گرم کردن آب و توزیع آن در وسایل مختلف مانند سر دوش حمام، شیر آشپزخانه و سایر تاسیسات استفاده می کنند. در قلب عملکرد بخاری، شیرهای برقی قرار دارند.

اینها به طور خودکار باز و‌ بسته‌ می شوند تا آب سرد و گرم وارد شود. سرعت جریان در مدار معمولاً زیاد است، که باعث می‌شود شیر برقی با عملکرد پایلوت مناسب‌ترین باشد.

لوازم و سیستم های تبرید

یکی از کاربردهای مهم شیر برقی در سیستم های تبرید است. یک شیر برقی تبرید چندین عملکرد را در این واحدها انجام می دهد. از راه اندازی کمپرسور با فشار بالا جلوگیری می کند و از کمپرسور در برابر مشکلات چکش سیال محافظت می کند. دریچه همچنین در صورت نیاز، مسیر عبور مبرد را‌ بسته‌ و باز می کند و به جلوگیری از ورود آن به اواپراتور در هنگام توقف کمپرسور کمک می کند.

شاید بتوان گفت که خرید شیر برقی در صنایع گرمایش و تبرید بسیار گسترده است به دلیل ماهیت و نوع کارایی این حوزه توجه به این نکته بسیار مهم خواهد بود.

شیر برقی در ماشین لباسشویی

تجهیزات شستشوی خودرو آب و مواد شوینده با فشار بالا را به وسایل نقلیه موتوری تمیز می‌رسانند. برای مخلوط کردن و بالا آمدن آب و محلول تمیز‌‌ کننده‌‌، این قطعات از تجهیزات از یک سری شیر برقی اتوماتیک استفاده می کنند.

این شیرها معمولاً از انواع مستقیم کار می کنند. برای محافظت از شیرها در برابر مواد شیمیایی خورنده در محلول تمیز کننده، سازندگان از برنج با روکش نیکل استفاده می کنند.

شیر برقی در واحدهای کمپرسور هوا

یک کمپرسور هوا قبل از انتقال به مخزن هوای‌ فشرده‌ هوا را می گیرد و فشرده می کند. وقتی هوا وارد مخزن می شود، باید تحت فشار بماند. این امر با استفاده از شیر برقی به دست می آید.

یک شیر برقی هوای‌‌ فشرده‌‌ جریان سیال، در این مورد هوا را می بندد و اجازه می دهد فشار ایجاد‌‌ شده‌‌ در مخزن باقی بماند.

فشار هوای‌ فشرده‌ نباید برای مدت طولانی در مخزن باقی بماند. هنگامی که سیم پیچ خاموش می شود، دریچه باز می شود و هوا را وارد سیستم می کند.

دستگاه پخش نوشیدنی داغ

این دستگاهها که قهوه، چای و سایر نوشیدنی ها را پخش می کنند. آنها معمولا در دفاتر و موسسات تجاری یافت می شوند، اگرچه برخی از آنها را می توان در مکان های خصوصی استفاده کرد. دستگاه های سرو نوشیدنی گرم معمولاً از سیستم های شیر برقی با عملکرد مستقیم استفاده می کنند.

دریچه ها به ترتیب باز و‌ بسته‌ می شوند تا سیالات بتوانند در سیستم حرکت کنند.

مخلوط کردن آب در شیر ایمنی

در مکان هایی که سرویس بهداشتی الزامی است، از شیرهای برقی برای مخلوط کردن خودکار آب سرد و گرم قبل از خروج از شیر یا شیر آب استفاده می شود. معمولاً تأسیسات دارای سنسوری برای تشخیص حضور انسان هستند. این می تواند یک سنسور مادون قرمز یا هر دستگاه دیگری باشد.

در پشت نصب دو شیر برقی آب قرار دارد. اینها به طور همزمان باز می شوند تا آب سرد و گرم وارد شود. انواع مورد استفاده معمولاً شیرهای برقی پایلوت هستند به دلیل دبی زیاد.

ماشین های شستشوی کف

یک ماشین لباسشویی باید آب و محلول تمیز کننده را به طور همزمان و به مقدار مناسب پخش کند. برای اطمینان از آن، یک شیر برقی الکترومغناطیسی برای هر عملکرد استفاده می شود.

از آنجایی که سیال هایی که باید کنترل شوند تحت فشار نیستند، شیرهای مورد استفاده عمدتاً از انواع مستقیم هستند.

دستگاه های اندازه گیری آب

اینها دستگاه های مکانیکی هستند که میزان آب توزیع‌ شده‌ را تنظیم می کنند. آنها در مکان های مختلف مانند صنایع غذایی برای اندازه گیری مقادیر دقیق آب برای مخلوط ها استفاده می شوند. شیرهای برقی مورد استفاده در این کنتورها معمولاً از انواع پایلوت هستند.

اینها به راحتی نرخ جریان بالای رایج در تاسیسات را در خود جای می دهند. هنگامی که فشار سیستم کم است، این شیرهای برقی آب دارای یک بالابر کمکی هستند.

تاسیسات و لوازم گاز طبیعی

شیرهای برقی در هر دو سیستم گاز صنعتی و خانگی برای باز کردن یا توقف جریان گاز طبیعی استفاده می شود. یک شیر برقی گازی نیز در تاسیساتی که از محرک های پنوماتیکی برای عملکردهای مختلف استفاده می کنند، یافت می شود. شیرهای برقی گاز طبیعی جریان گاز را در سیستم‌های گرمایش گاز خانگی کنترل می‌کنند و زمان روشن شدن گاز برای گرم کردن آب و زمان خاموش شدن را هدایت می‌کنند.

شیرهای برقی پرکاربردترین عناصر کنترلی در سیالات هستند. آنها معمولاً برای خاموش کردن، رهاسازی، توزیع یا مخلوط کردن مایعات استفاده می شوند. به همین دلیل، آنها در بسیاری از موارد کاربردی مورد استفاده قرار میگیرند. شیر برقی ها عموما سوئیچینگ سریع و ایمن، عمر طولانی، قابلیت اطمینان بالا، قدرت کنترل کم و‌ طراحی‌ فشرده‌ را ارائه می دهند.

شیر برقی

نحوه تعویض شیرهای برقی

برای عملکرد صحیح و دقیق کنترل،خرید شیر برقی باید بر اساس کاربرد خاصی پیکربندی و انتخاب شوند.
مهمترین پارامترها برای انتخاب شیر کنترل برقی، مقدار Kv (به متر مکعب در ساعت) و محدوده فشار کاربرد است.

هرچه دهانه ولو کوچکتر یا سیم پیچ قوی تر باشد،با فشار بیشتری می تواند دریچه را ببندد. بر اساس مقدار Kv محاسبه‌شده و محدوده فشار کاربرد برنامه‌ریزی‌شده، می‌توان نوع شیر مناسب و روزنه مورد نیاز آن را تعیین کرد.

در کنار دیگر تجهیزات ابزار دقیق مثل گیج فشار و یا گیج دما این ولوها هم باید با آگاهی انتخاب بشوند. چه از نظر متریالو یا سایز و یا حتی نوع قرار گیری آنها در سیستم های کنترلی و فرآیندی.

برای همین منظور شما می توانید به مبحثی در خصوص شیر صنعتی رجوع کنید و در آن بخش انواع ولوها و تفاوت آنها با هم و همچنین نحوه انتخاب آنها را یادآور شدیم.

مزایای شیر برقی چیست؟

شیرهای برقی مزایای زیادی دارند، شیر برقی در طول سال ها‌ طراحی‌ و بهبود‌ یافته‌ است و شیر را ایمن تر و کارآمدتر می کند. این شیر را می‌توان در مکان های مختلفی تطبیق داد و نصب کرد که باعث می شود شیر همه کاره و سازگار با تعدادی از کاربردها باشد.

مزیت بزرگ دیگر، عملکرد‌‌ بسته‌‌ شدن و باز شدن شیر است که شیر می‌تواند در کمتر از یک ثانیه باز و‌ بسته‌ شود. همه از طریق یک سیستم کنترل خودکار، که هنگام برخورد با گازها و مایعات سمی با تعمیر و نگهداری بالا حیاتی است. تبدیل شیر برقی به گزینه‌ای مناسب برای استفاده در تعدادی از فرآیندها و برنامه ها.

  •     زمان پاسخگویی سریع
  •     مصرف برق کم
  •     عملیات از راه دور
  •     مناسب در انواع ماشین آلات و کاربردها
  •     قطعات تعویض ارزان قیمت
  •     سازگار با هر دو ولتاژ DC و AC
  •     استفاده در دمای پایین و بالا
  •     بلوک نشتی خارجی ایمنی
  •     قابل نصب به صورت عمودی یا افقی

معایب شیر برقی چیست؟

هر شیر یا کاربرد پنوماتیکی معایب خود را خواهد داشت، شیرهای برقی نیز از این قاعده مستثنی نیستند. اغلب به دلیل خطای انسانی، شیرهای برقی اغلب زمانی که تغذیه ولتاژی که از آن عبور می شود بسیار کمتر یا بیش از حد است، با مشکلاتی مواجه می شوند. این باعث می شود که میدان مغناطیسی تقویت یا ضعیف شود. ولتاژ صحیح برای باز کردن و‌ بستن‌ شیر بسیار مهم است، اگر به درستی تنظیم نشود می تواند باعث فرسودگی سریع شیر شود و باعث شکستن سیم پیچ شود.

  •     حساس به ولتاژ
  •     اگر میدان مغناطیسی به درستی تنظیم نشود، شیر می‌تواند تا حدی‌ بسته‌ شود
  •     ممکن است سیم پیچ در طول عمر شیر نیاز به تعویض داشته باشد
  •     سیگنال کنترل باید در حین کار روشن بماند
  •     سیال دریچه می تواند تحت تأثیر جریان قرار گیرد (جریان قبل از شیر همیشه بیشتر از جریان برگشتی دریچه است)

راهنمای انتخاب شیر برقی مناسب

شرکت های نفت و گاز آنقدر مهم هستند که اغلب بخش قابل توجهی از تولید ناخالص ملی را تامین می کنند. این موفقیت چشمگیر بدون کشف، استخراج، پالایش، حمل و نقل و بازاریابی محصولات نهایی، که همگی برای بسیاری از مشاغل ضروری هستند، ممکن نبود.

در نتیجه، انجام اقدامات خاصی برای محافظت از این فرآیند حیاتی حیاتی است، مانند برنامه تعمیر و نگهداری منظم، بررسی‌های روتین دوگانه، و تعویض سریع برخی از اجزای ضروری مانند شیرهای برقی.

به طور مفصل، در اینجا برخی از اجزای اصلی شیر برقی‌ آورده‌ شده‌ است:

بدنه سوپاپ: هنگامی که برق شیر برقی یا قطع می شود، این بخش عمده شیر برقی شامل پورت ها، صندلی ها و روزنه هایی است که به سیالات اجازه جریان می دهد.

مجموعه لوله برقی: این کانال هدایت مغناطیسی برای پیستون متحرک است. سیم پیچ برقی به خارج از لوله محصور دریچه متصل می شود.

پیستون متحرک: یک سیم پیچ فولادی ضد زنگ متحرک که از نظر القایی الکترومغناطیسی است. میدان مغناطیسی الکترومغناطیسی آن را جذب می کند و در داخل لوله می لغزد.

فنر پلانجر: هنگامی که پیستون متحرک تغذیه می شود، این فنر برگشتی آن را در جای خود نگه می دارد و در صورت قطع برق آن را به موقعیت اولیه خود باز می گرداند.

آب بندی سیل: روی پیستون/پیلوت متحرک یا روی مجموعه پیستون سوپاپ قرار دارد و برای بستن‌ دهانه‌ اصلی سوپاپ استفاده می شود.

الکترومغناطیس (سیم پیچ برقی): هنگامی که برق می‌زند، الکترومغناطیس که از سیم پیچ های مسی (سلونوئید) و یک یوغ مغناطیسی (آرماتور) تشکیل‌ شده‌ است، شار مغناطیسی ایجاد می‌کند که پیستون متحرک را جذب می کند.

صنایع نفت و گاز در خرید شیر برقی الزامات خاص خودشان را دارند.

 

انتخاب شیر برقی مناسب

ابتدا باید بدانید هنگام انتخاب شیر برقی از چه نوع رسانه ای استفاده می‌کنید. سلونوئید ولوها برای عملکرد با رسانه های بدون جامد مانند آب، روغن، فرآورده های نفتی، بخار، هوای‌ فشرده‌ یا سیالات انتقال حرارت‌‌ طراحی‌‌ شده‌اند. این اطلاعات مهم به شما امکان می دهد مواد را برای سلونوئید ولو خود انتخاب کنید.

شیرهای برقی برنجی برای آب، سوخت، هوا یا گاز بی اثر‌ طراحی‌ شده‌اند. شیرهای برقی فولادی ضد زنگ برای مایعات یا گازهای‌ خورنده، مایعات محصولات غذایی یا پلاستیک‌ طراحی‌ شده‌اند. در درجه اول در صنایع غذایی و شیمیایی.

جنس آب بندی سلونوئید ولو یکی دیگر از مواردی است که در انتخاب شیر برقی مناسب مورد توجه قرار می گیرد. اکثر شیرهای برقی با لاستیک نیتریل، لاستیک EPDM، لاستیک VITON، PTFE یا سیلیکون‌ ساخته‌ می شوند. برای مرجع، در اینجا انواع مختلف مواد آب بند و مواد مسکن به همراه موارد مورد نظر آنها‌ آورده‌ شده‌ است.

شما باید قبل از شیر برقی از یک فیلتر بالادست استفاده کنید تا احتمال خرابی ناشی از ذرات جامد که به عنوان ناخالصی نیز شناخته می شوند را از بین ببرید.

سلونوئید ولو دو طرفه یا چند پورت در دسترس هستند. معمولاً با دو رقم مشخص می شوند که یکی تعداد پورت ها و دیگری تعداد موقعیت ها را نشان می دهد. به عنوان مثال یک شیر برقی ۳/۲ دارای سه پورت و دو عملکرد است.

اکثر شیرهای برقی باید روشن یا خاموش بمانند (باز یا‌ بسته‌). با این حال، برخی دیگر متناسب با جریان یا ولتاژ تغذیه هستند.

می‌توانید بین شیرهای برقی معمولی‌ بسته‌ (NC) و شیر برقی معمولی باز (NO) یکی را انتخاب کنید. دریچه های برقی NC در صورت تامین برق باز می شوند. دریچه های برقی NO وقتی با برق کار می‌کنند‌ بسته‌ می شوند. اینکه کدام گزینه بهتر است به کاربرد شما برای به حداکثر‌ رساندن‌ زمان تامین شیر برقی‌ بستگی‌ دارد.

می توانید از یک شیر برقی دوپایدار با فلپ استفاده کنید که حتی در صورت قطع برق در جای خود باقی می ماند. مزیت اصلی نسبت به قیمت شیر برقی این است که انرژی بسیار کارآمدی دارند.

رطوبت اغلب یک مشکل در سلونوئید ولو است. برای انتخاب شیر برقی با کلاس حفاظتی مناسب برای محیط مشخص‌ شده‌، ابتدا باید شرایط خارجی را ارزیابی کنید. یا می توانید درجه حفاظتی کمتری را انتخاب کنید و شیر برقی را از راه دور در آب و هوای کمتر مرطوب نصب کنید.

علاوه بر این، از آنجایی که شیرهای برقی بلافاصله در یک مدار یکپارچه می شوند، با قطر اسمی (DN) نیز مشخص می شوند. استانداردها عرض اتصال دهنده ها و لوله ها را بر اساس کشور یا منطقه جغرافیایی که استفاده می کنید و رسانه ای که استفاده می کنید تعریف می کنند.

علاوه بر این، سایر الزامات، مانند تجهیزات کنترلی‌ نصب‌ شده‌ در مناطق ATEX (اتمسفر انفجاری)، ممکن است برای شیرهای برقی به ویژه در صنعت انرژی اعمال شود.

فاکتورهای مهم برای انتخاب و قیمت شیر برقی:

 

فاکتورهایی که در تعیین قیمت شیر برقی تاثیرگذار هستند را در این بخش میبینید ما تلاش کردیم که به طور خلاصه اطلاعات مربوط به قیمت را برای راحتی کار شما هنگام انتخاب به صورت لیست آماده کنیم.

  •     نوع شیر مورد نیاز (شیر برقی یا فشاری)
  •     مواد داخلی بدنه و شیر
  •     سیالی که از شیر عبور می کند
  •     فشار خط در سوپاپ و افت فشار مجاز (اصل خلبانی یا بالا بردن نیرو)
  •     قطر اسمی مورد نیاز (تطابق با اندازه خط فرآیند یا از محاسبات جریان)
  •     اتصال (NPT، G یا فلنج)
  •     دمای سیال
  •     دمای محیط
  •     عملکرد سوئیچینگ (معمولاً باز یا معمولاً‌ بسته‌)
  •     برق موجود
  •     طبقه بندی حفاظت (رده بندی IP و ضد انفجار)

فشار خط و افت فشار

فشار سیال در ورودی شیر و افت فشار مجاز پارامترهای بسیار مهمی برای انتخاب شیرها هستند. شیرهای پیستونی برای تحمل فشار ۶۰۰ psi (40 بار) طراحی شده‌اند، در حالی که شیرهای دیافراگمی برای فشار حداکثر ۲۳۰ psi (16 بار) مناسب هستند – برگه‌های اطلاعات را ببینید.

زمانی که ضریب اندازه سوپاپ (Cv یا Kv) و سرعت جریان سیال به همراه وزن مخصوص و ویسکوزیته آن مشخص‌ شده‌ باشد، می‌توان افت فشار در سراسر یک شیر را محاسبه کرد.

پس در این بخش مشاهده کردید که چرا فشار کاری در تعیین قیمت شیر برقی بسیار مهم می باشد.

شیرهای برقی با کارکرد پیلوت

سلونوئید ولو که به صورت پایلوت کار می‌کنند بر اساس اصل کمک سروو کار می‌کنند که برای باز و‌ بسته‌ شدن به فشار دیفرانسیل مشخصی نیاز دارد. این شیرها دارای یک منفذ پایلوت و تخلیه هستند که آنها را قادر می سازد از فشار خط برای کار استفاده کنند.

در شیرهایی که معمولاً‌ بسته‌ هستند، هنگامی که برق سلونوئید ولو قطع می‌شود، روزنه پیلوت بسته می‌شود و فشار کامل خط به بالای دیافراگم یا پیستون از طریق دهانه تخلیه وارد می‌شود و نیروی نشستن را برای بسته شدن محکم فراهم می‌کند.

به شرطی که فشار تفاضلی بین ورودی و خروجی شیر حداقل برابر یا بیشتر از Δp لازم باشد، شیر به طور ایمن‌ بسته‌ می‌ماند. دریچه فقط در جهت جریان محکم‌ بسته‌ می شود. جریان در جهت مخالف فلش ممکن است به شیر آسیب برساند.

هنگامی که سلونوئید ولو برق می‌گیرد، صندلی خلبان باز می‌شود، فشار روی دستگاه بسته‌کننده اصلی کاهش می‌یابد و با افزایش نیروی مؤثر روی قسمت زیرین، به حالت باز بالا می‌رود. فشار خط دریچه را باز نگه می دارد.

سوپاپ های برقی بالابر اجباری

سلونوئید ولو بالابر نیرو برای خدمات قابل اعتماد در محدوده خلاء و فشار پایین‌ طراحی‌ شده‌اند، جایی که هر فشار تفاضلی برای اجازه استفاده از شیرهای برقی به کمک سروو کافی نیست.

نیروی تولید‌‌ شده‌‌ توسط پیستون برقی که به صورت مکانیکی با دستگاه‌ بسته‌ کننده اصلی کوپل‌ شده‌ است، این نوع شیر را باز می‌کند. توالی با باز کردن شیر برقی در سیت پایلوت شروع می شود. این کار فشار روی دستگاه بسته‌کننده اصلی را کاهش می‌دهد و آن را به تعادل می‌رساند تا نیروی شیر برقی بتواند آن را در موقعیت باز قرار دهد.

فعال سازی و انواع سوپاپ

قیمت شیر برقی برای کنترل (روشن/خاموش) جریان سیالات با کمک یک برق یا فشار فشار‌ طراحی‌ شده‌اند. آنها به دو دسته عمده تقسیم می شوند:

(۱) شیر برقی و

(۲) دریچه های فشار.

سلونوئید ولو شامل یک شیر و یک شیر برقی (الکترو آهنربا) است که شیر را کنترل می کند. یک شیر فشاری، یک دریچه نشیمنگاه زاویه دار با یک سیستم تحریک فشار در بالا، برای کنترل شیر.

هنگام خرید شیر برقی حتما به نوع سیال دقت کنید زیرا شیرهای برقی به کثیفی بسیار حساس هستند و فقط با مایعات یا هوای تمیز کار می کنند.

توجه داشته باشید که سلونوئید ولو غیرمستقیم برای عملکرد صحیح نیاز به اختلاف فشار دائمی در حدود ۰٫۵ بار دارند. بنابراین، نمی توانید از شیرهای غیر مستقیم در مدار‌ بسته‌ یا سیستم هایی با فشار ورودی کم استفاده کنید. شیرهای مستقیم و نیمه مستقیم با اختلاف فشار از ۰ بار کار می کنند.

اطمینان حاصل کنید که محیط و دمای استفاده‌ شده‌با مواد شیر مانند بدنه و مواد آب بند سازگار است.

از طرفی قیمت شیر برقی سریع باز و‌ بسته‌ می‌شوند (بین ۱۰ تا ۱۰۰۰ میلی ثانیه) استفاده نادرست می تواند باعث گذرا فشار در سیستم (چکش آبی) شود نسبت به کارایی آن قابل توجه است.

شیر برقی NAMUR چیست؟

NAMUR مخفف انجمن کاربران فناوری اتوماسیون در صنایع فرآیندی است که به عنوان استانداردی برای فناوری شیرهای خودکار عمل می کند. رابط های استاندارد برای نصب محرک مفید هستند زیرا به کاهش هزینه های ساخت و نصب خرید شیر برقی کمک می کنند.

محصولاتی که ما در اویلیکالا برای ارائه عرضه می کنیم دارای:

  • انعطاف پذیری بالا به دلیل طراحی مدولار
  • انتخاب متنوع مواد
  • قابلیت اطمینان بالا و عمر طولانی
  • تاثیر زیست محیطی کم
  • سرعت عمل در قطع و وصل 
  • جریان برق مصرفی پایین

برای خرید شیر برقی نامور می توانید با ما تماس بگیرید و ما از هر برندی که شما تعیین می کنید این ولو ها را برای شما تامین کنیم چه از طریق سلونوئید ولو وارداتی و چه از طریق سلونوئید ولو موجود در بازار ایران.

اگر در زمینه خرید شیر برقی به ویژه سلونوئید ولو ASCO سوال یا درخواستی دارید حتما با کارشناسان فروش اویلیکالا در تماس باشید تا با توجه به نیاز و بودجه مورد نظرتان بهترین خرید شیر برقی را انجام دهید.

پنوماتیکی

آب هوا

هیدرولیکی آبیاری

پنوماتیک

هیدرولیک

در نتیجه شما می توانید بین طیف وسیعی از محصولات ولوهای پرکاربرد متناسب با نیاز خود را خریداری نمایید.

آنچه در این پست مورد بررسی قرار گرفت اطلاعات بسیار جامع و کاملی درمورد خرید شیر برقی و البته نکاتی که در تعیین قیمت شیر برقی نقش مهمی دارند و اینکه اساسا سلونوئید ولوها چه انواعی دارند و برای خرید سلونوئید ولو ها باید چه فاکتورهایی را در نظر بگیریم را مرور کردیم.

منبع :

https://tameson.com/solenoid-valve-types.html#selection-criteria

https://startersolenoid.net/solenoid-valve-applications/

سلونوئید ولو
سلونوئید ولو یک تجهیز الکترومکانیکی است. که در آن سلونوئید از یک جریان الکتریکی برای تولید میدان مغناطیسی استفاده میکند. و از طریق آن مکانیسمی را تنظیم می کند که باز شدن جریان سیال شیر را تنظیم می کند.

سلونوئید ولوها جریان های الکتریکی، میدان های مغناطیسی متفاوتی دارند. این تفاوت باعث اینجاد مکانیزم های متعدد برای تنظیم سیال، نوع و ویژگی های سیال می شود.

این ولو می تواند از دو پارت برای تنظیم جریان یا از سه یا چند پورت استفاده کند.

ولوهای سلونوئیدی اغلب برای کنترل جریان مایعات به کار می رود.

از وظایف این شیرها می توان

قطع کردن

باز یا آزاد کردن

توزیع

مخلوط کردن مایعات را نام برد.

با توجه به طراحی خوب این ولوها سوئیچینگ سریع و ایمن، قابلیت اطمینان بالا، عمر طولانی، سازگاری با محیط زیست را نام برد.

همچنین این ولوها طراحی کوچک و بهینه ای دارد که استفاده از آن برای انواع کاربردها امکان پذیر می کند.

از متداولترین شرکت های سازنده ولوهای سلونوئیدی میتوان شرکت asco را نام برد.